Látnivalók

Nevezetességek a környéken, melyek a szállástól autóval könnyen elérhetőek:

 

VelenceVelence ( Venezia) a tenger királynője, tölgy és fenyőfa oszlopok ezreire épített házakból áll, 118 szigetre épült és ezeket mintegy 400 híd köti össze. Velencében egymás mellett él a régi és az új, az utcákat róva pedig soha nem tapasztalt érzések járják át az utazót, egyszerre lépked álom és valóság küszöbén.Azon helyek közé tartozik, amelyek az év minden szakában gyönyörűek, nem kell sem nyárhoz, sem máshoz kötni az idelátogatás élményét.

 

 

 

Ravenna a mozaikok városaRavenna, a mozaikok városa.

Történelmi jelentőségű város és művészeti központ.1996-ban jelentős korakeresztény és bizánci műemlék együttesét az UNESCO a kulturális Világörökség részévé emelte, itt található többek között Dante síremléke is. Ravenna többezer éves múltra tekinthet vissza, román, gót, bizánci de egyben középkori és velencei is, emberközeli és vendégszerető.

 

 

 

 

VeronaVerona, az "urbs nobilissima" ( legnemesebb város ), kiemelkedik az adriai partvidék és a Pó- síkság gyönyörű városai közül. Ősi kereskedelmi útvonalak találkozási pontjánál épült, jelentős nemzetközi vásárok helyszíne, joggal nevezték el Itália kapujának. Egyeteme, történelmi emlékei, múzeumai révén a térség kulturális centruma.

 

 

 

 

Ferrara a Pó-síkság fővárosaFerrara, a Pó-síkság fővárosa, hajdanában a reneszánsz fővárosa volt, számos költő lakhelye, egy évtizedet töltött itt Janus Pannonius is. Szépen helyreállított épületei most is barátságos hangulatot árasztanak. Sétánk során vethetünk egy pillantást a reneszánsz palotákra, a város gyönyörü székesegyházára, vagy a tekintélyt parancsoló Castello Erneste várára.

 

 

 

San MarinoSan Marino Európa harmadik legkisebb és a világ legrégibb független állama. Egyetlen városa van csupán, a főváros, amely a Monte Titano hegyen épült.Az ország főbb látnivalói - a természeti szépségeken kívül - a városfallal körülvett középkori óvárosban álló több száz éves épületek, templomok.

 

 

 

Garda-tó Olaszország legnagyobb tavaA Garda-tó Olaszország legnagyobb tava, melyet az Alpok hatalmas hegygerincei öveznek és festői kék vizét gazdag mediterrán növényzet veszi körül. Az idelátogatók jogosan érthetnek egyet J. W. Goethével, aki a Garda tavat a természet csodájának nevezte. A tó körül végig jó minőségű országút kanyarog a rengeteg szebbnél szebb városkába, melyekben azonnal tetten érhető az olasz dolce vita.

 

 

 

 

GardalandGardaland Olaszország legnagyobb szórakoztató parkja, mely 46 hektáron terül el a Garda-tó partján. Számtalan felejthetetlen élményt nyújt gyerekeknek és felnőtteknek egyaránt. Felfedezhetik az elveszett kontinenst, fantasztikus mesevilág kápráztatja el a vendégeket, kalóztámadástól menekülhetnek meg, a fáraók világában felkutathatják az elveszett kincseket.... ( www.gardaland.it)

 

 

 

Rosolina MareRosolina Mare egy kellemes környezetben fekvő üdülőfalu, Porto Viroból autóval 20 perc alatt kényelmesen elérhető. A várost sűrű boróka fenyves takarja, amely nyáron árnyékot képez és jellegzetes illatot áraszt. A lassan mélyülő tengerparti strandot széles és finom homok borítja, melyen kellemes napfürdőt vehet az egész család.