Hasznos információk a Pó-delta túrára érkezőknek

 

  Az alábbiakban fontos, gyakran ismételt kérdésekre adunk választ.


  - Vannak-e egyéb költségek a honlapon feltüntetett árakon kívül?

  Válasz: Egyedüli költség a motorcsónak-használat során elhasznált üzemanyag.


  - Étkezési lehetőségek

  Válasz: A szálláson teljesen felszerelt a konyha: lábasok, evőeszközök, tányérok, sütő, rostrács, bogrács, mikro, hűtő és fagyasztó is van. A visszajáró, "rutinos" horgászok előre lefagyasztott kész ételeiket a fagyasztóban tartják, és a mikróban melegítik. Aki főzni szeretne, a hozzávalókat a saját szájíze szerint vásárolva, bármikor megfőzheti a szálláson. Ezentúl számos pizzéria, étterem található a városban, ami lehetőséget nyújt az olasz ízek kipróbálására.


  - Lehet-e élőhallal,illetve kimondottan angolnával horgászni?

  Válasz: Jelenleg Rovigo megyében (ahol mi is vagyunk), lehet élő hallal horgászni. A jelenleg érvényben levő, - 2014.-es - horgászszabályzat azonban kimondottan tiltja, bármilyen méretkorlátozás alá eső halfajjal történő csalizást. Így csaliként nem használható az angolna és a ponty sem. A szabályok azonban Olaszországon belül megyénként eltérnek, több megyében teljesen tiltott az élő hallal való csalizás.


  - Megengedett -e az éjszakai horgászat a Pó-deltában?

  Válasz: Az éjszakai horgászat megengedett, gyakorlatilag éjjel-nappal lehet horgászni.


  - Van-e lehetőség csalihal fogásra, illetve milyen csalit vigyünk magunkkal?

  Válasz: Csalihal fogására van lehetőség, a leggyakoribb a dévérkeszeg, viszont ezek átlagmérete jóval nagyobb az otthon megszokottnál, kb.0.5-1 kg-sak. Az eltartásuk pedig különösen a nyári hónapokban nagyon nehéz. Élő kárászt alkalomszerűen lehet venni az itteni horgászboltban. A kiskárászokat Magyarországon kb.negyedáron lehet beszerezni az ittenihez képest, a szállításnál vegyék figyelembe, hogy a csalihal élőállatnak minősül egy esetleges közúti ellenőrzés során, büntetésre az évek során nem volt példa. Nadályt, piócát Olaszországban nem lehet kapni.


  - Amikor megérkezünk segít-e valaki a helyismertetésben ?

  Válasz: Az érkezés napján, regisztráció után, megmutatjuk a csónakokat,illetve az adott vízálláshoz képest tanácsokat adunk a horgászatban,az érkezés napján a kíséret 1-2 órás, ezalatt a folyóról és a környező csatornákról felvilágosítást kapnak a horgászok. Később is minden nap rendelkezésre állunk természetesen.


  - Van - e a környéken bevásárlóhely, pizzéria, étterem ?

  A városban és a környéken több étterem is van. Az éttermek és pizzériák csak az esti órákban vannak nyitva. A nagyobb élelmiszerüzletek általában 8-20 óra között folyamatosan nyitva vannak.


  - A kísérőként érkező családtagok, mit tudnak csinálni, amíg horgászunk?

  Válasz: A tengerpart kb. 20 percre van autóval, ahol nyáron lehetőség van a napozásra és úszásra. Emellett egy-egy napos programként elérhető a környéken Velence, San Marino, Verona és még több, híres olasz város.


  - Mit érdemes magunkkal hozni az útra?

  Válasz: Mindenképp érdemes GPS-t vagy okostelefont hozni Olaszország térképpel. Amit még ne felejtsünk otthon: az autó pótkulcsát (ha bezárnánk, vagy beleesne a vízbe). Betegség esetén a speciális gyógyszereket.


  -Körülbelül milyen bolti árakkal számoljunk Olaszországban?

  Válasz: Az árak talán picit magasabbak a Magyarországon tapasztaltakhoz képest:

  A legnagyobb eltérések: 1 kg kenyér, péksütemény: kb. 4 Euro, 1 kg etetőanyag kb.4 Euro, 1 doboz giliszta (12 szál): 4 euro. A többi termék nagyjából annyiba kerül mint otthon. Tejfölt és pirospaprikát nem árulnak Olaszországban.